Конкурс Епархије бихаћко-петровачке за упис у Богословију

Објављено: 10. јуна 2020.
Категорија: Новости
Број читања: 390

На основу Уредбе о Богословијама Српске Православне Цркве и условима уписа у Богословије Српске Православне Цркве Епархија бихаћко-петровачка објављује K О Н K У Р С За упис у I разред Богословија СПЦ за школску 2020/2021. годину, који садржи следеће услове:

1) да кандидат није старији од 18 година;

2) да није ожењен;

3) да је завршио основну школу, најмање са врло добрим успјехом и примјереним владањем;

4) да је душевно и телесно здрав;

5) да кандидат има развијен слух и глас за појање; и

6) да кандидат има основно знање катихизиса и познавање Господњих и Богородичиних празника. Молбе за пријем подносе се одмах надлежном архијереју, преко надлежног парохијског свештеника.

Уз молбу прилажу се следећа документа:

а) оригинал извод из матичне књиге крштених, издат од надлежног пароха;

б) свједочанство о завршеној школи, заједно са ђачком књижицом и оцјенама; в) љекарско уверење да је кандидат душевно и телесно здрав;

г) уверење надлежног парохијског свештеника о владању и подобности за свештенички чин, и да није ожењен;

д) писмени пристанак родитеља/старатеља да кандидат може учити богословију;

ђ) писмену обавезу своју и својих родитеља/старатеља, потврђену од надлежног пароха, да ће уредно уплаћивати управи Богословије одређени допринос за своје издржавање у интернату школе.

Пријемни испит кандидата за пријем у Епархију бихаћко-петровачку одржаће се 06. јула. 2020. године (понедељак) у просторијама Епархијског двора Епархије бихаћко-петровачке, са почетком у 10:30 часова.

Потребну документацију доставити најкасније до 1. јула 2020. године, на адресу Епархије бихаћко-петровачке, ул. Трговачка 51, 77250 Босански Петровац.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.