Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу

Објављено: 7. јануара 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 884

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки  Атанасије на Бадње вече, 06. јануара 2017. године је служио празничну вечерњу службу у катедралном храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. И ове године, упркос сњежним падавинама праћених мећавом,  у храму се окупило мноштво вјерника  како би узели учешћа у молитви и налагању бадњака на ватру.
По празничној вечерњој служби Епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је поздравио све вјернике, који су дошли са свих страна и подсетио их на симбол бадњака и незаменљиви спасоносни значај Рођења Христовог за човјека.  Затим је Епископ Атанасије подјелио дјеци божићне поклоне – пакетиће, након чега је у порти храма освећен бадњак и принесен на ватру, а потом је уследио ватромет.
На сам празник Рођења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа – Божић, Епископ Атанасије, је са почетком у 00:00 часова служио Свету Архијерејску Литургију у храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Епископу су саслуживали протојереј Здравко Богојевић парох Треће парохије Петровачке, јереј Бојан Митрић парох Прве парохије петровачке и протођакон Никола Перковић. Током Литургије велики број вјерника је причешћен. После завршетка Свете Литургије Епископ Атанасије је честитао верницима Божић и прочитао Божићну посланицу Његове Светости Патријарха Српског. Затим је у просторијама Епископије уследила богата божићна трпеза, којој су присуствовали и вјерници.
На крају, Епископ Атанасије се обратио гостима здравицом пожелевши благостање, напредак и добру вољу међу људима, а на добробит свих који живе на простору Епархије бихаћко-петровачке.

Бесједа Епископа Атанасија на Бадње вече у Босанском Петровцу:

Бесједа Епископа Атанасија на Божић 2016. у Босанском Петровцу: