ЕПАРХИЈСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ

Објављено: 12. марта 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 928

У суботу 12. марта у Основној школи “Никола Мачкић” у Доњој Превији одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке. Ученици шестих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему овогодишњег такмичења из вјеронауке „Нема љепше вјере од хришћанске“. Ово такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана ранг листа такмичара, који су се пласирали на епархијско такмичење.  Тачно у десет часова почело је тестирање. Након молитве, ученици су почели са израдом теста.      Ученици су имали на располагању 90 минута, да ријеше тест који је садржао 30 питања и задатка. Након планираног рока за израду теста, комисија за прегледање тестова је приступила прегледању и бодовању теста. Предсједник комисије био је јереј Александар Ђурић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Републици Српској, а чланови су били вјероучитељи Предраг Вујић и Предраг Црепуља. Комисија је након прегледања, бодовања и дешифровања, утврдила ранг листу такмичара.

Ранг

Име и презиме

ученика

Назив школе

Име и презиме вјероучитеља

Број освојених бодова

 

  1.

 

Милица Врачар

ЈУ Основна школа „Никола Мачкић“ Доња Превија

 

Јереј Владимир Максимовић

 

 92 бода

 

  2.

 

Тијана Савић

ЈУ Основна школа „Јосиф Панчић“ Козица

Јереј Невен Маринковић

 

87 бодова

 

  2.

 

Александра Цумбо

ЈУ Основна школа „Раде Маријанац“ Стројице

 

Јереј Митар Керлец

 

35 бодова

 

Након проведбе свих предвиђених такмичарских процедура, проглашен је побједник епархијског такмичења за школску 2015/2016 годину, а то је Милица Врачар, ученица шестог разреда Основне школе „Никола Мачкић“ из Доње Превије. Њој је уручена диплома за освојено прво мјесто и пригодан поклон. Такмичарима Тијани Савић и Александри Цумбо, које су заузеле друго и треће мјесто, такође су уручене дипломе и пригодни поклони.   

Особље Основне школе „Никола Мачкић“, на челу са директорицом школе, госпођом Иваном Савић, за све вјероучитеље и ученике припремили су скромно послужење у просторијама школе. Директорици и љубазном радном особљу најсрдачније захваљујемо на добро организованом пријему за ученике и наставнике. Свим учесницима такмичењима честитамо на успјеху и труду који су показали,  а побједнику епархијског такмичења, талентованој и вриједној Милици Врачар, желимо много успјеха на републичком такмичењу.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.