ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊА ЛУКЕ

Објављено: 1. децембра 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 1143

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије се данас, 01. децембра 2016. године,  у преподневним часовима у Бањој Луци састао са Градоначелником Бања Луке Господином Игором Радојчићем. Пре овога сусрета Епископ Атанасије је у Епархијском двору Епархије бањалучке посетио Његово Преосвештенство Епископа бањалучког Господина Јефрема.

            Ова посета Градоначелнику Бања Луке је иницирана од стране Епископа Атанасија. На самом почетку разговора Епископ Атанасије је честитао Господину Радојчићу на избору од стране народа за мјесто Градоначелника Бања Луке, града на кога се по разним питањима и потребама ослањају и православни становници крајишких општина које се налазе у Епархији бихаћко-петровачкој.

            Током разговора Епископ Атанасије је детаљније упознао Господина Радојчића са проблемима са којима се суочавају православни вјерници на подручју Епархије бихаћко-петровачке, који је захваљујући преданом раду на дужностима у претходном периоду својих дужности врло добро упознат са целокупном ситуацијом и незавидним положајем становништва у крајишким општинама. Горући проблем је незапосленост и одлазак младих људи у друге средине.

            На крају разговора Епископ Атанасије је захвалио Градоначелнику на пријему, а са друге стране и Градоначелник је захвалио Епископу на посети и честиткама и обећао да ће Град Бања Лука, у складу са својим могућностима, у наредном периоду настојати да буде присутна у Епархији бихаћко-петровачкој у њеним харитативним, духовним и културним догађајима на њеном простору.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.