Епископ Атанасије на састанку код директора секретаријата за вјере

Објављено: 22. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 691
davidovic

Архивска фотографија

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије данас, 22. јануара  2015. године у преподневним часовима се састао у Бања Луци са Господином Драганом Давидовићем, Директором Републичког секретаријата за вјере Владе Р. Српске. 

Главна тема овог састанка јесте  изложба – поставка личних ствари и предмета блаженоупокојеног Патријарха Српског Павла, која благословом Његовог Преосвештенства Епископа бањалучког Господина Јефрема, треба да се одржи у галерији Академије наука и умјетности Републике Српске у Бања Луци.

Ова изложба се организује залагањем Републичког секретаријата за вјере Владе Р. Српске, Кабинета Предсједника Републике Српске, Академије наука и умјетности Р. Српске и Музеја Српске Православне Цркве из Београда. 

Поред личних ствари и предмета из заоставштине Свјатијејшега Патријарха Павла, које су биле изложене прошле године у галерији Музеја СПЦ у Београду, на овој изложби биће постављене и фотографије из посјета Свјатијејшега Патријарха Павла Републици Српској. 

Предвиђено је да отварање изложбе буде уочи празника Светог оца Саве, Првог архиепископа Српског, 26. јануара 2015. године, а изложбу ће отворити Епископ Атанасије као дугогодишњи ученик и сапутник блаженоупокојеног  Патријарха Српског Павла,  још од 1983. године када је Епископ Атанасије као јеромонах почео да предаје у Богословији СПЦ у Призрену.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.