ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ ПОСЈЕТИО ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ УНСКО-САНСКОГ КАНТОНА

Објављено: 15. марта 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 443

 

            Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је данас 15. марта 2017. године, у Бихаћу посетио Предсједника Владе Унско-санског Кантона Господина Хусеина Рошића. Састанку су присуствовали и Високопречасни протојереј Далибор Ненић, парох бихаћки, и Господин Јасмин Мусић, савјетник Предсједника Владе Унско-санског Кантона.

            Данашњи састанак је уприличен на иницијативу Епископа Атанасија и ово је први сусрет Епископа Атанасија и Премијера Унско-санског Кантона од када је изабран за премијера у јулу 2016. године.

            Епископ Атанасије и Премијер УСК Хусеин Рошић су разговарали о општим темама које се односе на становнике ових простора и шире. Током разговора Епископ Атанасије је упознао Премијера Рошића са тренутним активностима Епархије бихаћко-петровачке и њених црквених јединица у Унско-санском Кантону на реализацији пројеката обнове и санација храмова и других објеката Српске Православне Цркве, као и о питањима некретнина СПЦ на простору УСК које су национализоване после Другог светског рата.

            У разговору нарочита пажња се посветила пројекту Епархије бихаћко-петровачке на изградњи новога храма Силаска Светог Духа на Апостоле у Бихаћу, гдје је Епископ детаљније упознао Предсједника Владе са даљим неопходним корацима како би се храм довео у богослужбену употребу и осветио. Епископ Атанасије је овом приликом тражио и помоћ Владе Унско-санског Кантона потребну за реализацију завршних радова на храму Силаска Светог Духа. Са друге стране, Господин Рошић је изразио задовољство због изградње православне цркве у Бихаћу и изразио спремност да се Влада Унско-санског кантона по својим могућностима у 2017. години укључи и помогне Епархију бихаћко-петровачку и Црквену општину Бихаћ у овоме пројекту изградње храма у Бихаћу.

            На крају разговора Епископ Атанасије се захвалио Господину Рошићу на пријему, а Премијер Рошић узвратио са захвалношћу на посјети Влади Унско-санског Кантона.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.