ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У МЕДНОЈ

Објављено: 10. јула 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 571

Дана 09. јула 2017. године, на празник преподобног Давида Солунског, Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице у селу Медна. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Никола Пено, парох медљански, јереј Бошко Максиовић, парох чађавичко-ораховљански, јереј Александар Ђурић, парох подрашнички и протођакон Никола Перковић. За пјевницом су појали јереј Иван Спасевски, парох ковиљски(епархија Бачка), јереј Немања Грабеж, парох врбљански и студенти Богословског факултета у Београду.

Народ који се припремао у ове дане петропавловског поста је узео учешћа у Светој Тајни Евхаристије. Епископ Атанасије је на крају литургије  похвалио јереја Бошка Максиовића, пароха чађавичко-ораховљанског и јереја Александара Ђурића, пароха подрашничког, као и њихове парохијане на очивању и изградњи црквеног живота у њихови парохијама и одликовао их достојанством протонамјесника.

После Литургије сви присутни су сјели у парохијски дом за трпезу љубави коју је припремио протојереј-ставрофор Никола Пено, парох медљански.

Бесједа Епископа Атанасија:

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.