Епископ Атанасије служио у Ливну

Објављено: 4. априла 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1617

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије посетио је у петак 20. марта парохију Лијевањску, где је у предвечерњим сатима служена Литургија претходно освећених дарова у храму Успења Пресвете Богородице. Народ парохије Лијевањске се окупио у свом храму да дочека свога епископа и узнесе заједничку молитву Господу Богу током овог Васкршњег поста. У поучној бесједи епископ Атанасије је говорећи о значају  поста и молитве,  духовно окријепио и охрабрио присутни народ.

По завршетку Литургије, у сали парохијског дома у Ливну приређена је трпеза љубави коју су припремили о. Жељко Ђурица и његова породица. У топлој и пријатној атмосфери,  народ парохије лијевањске се задржао са својим епископом до касних вечерњих сати. Током вечери, ученици веронауке и млади кларинетисти Давид Ковачић и Стефан Ђурица су извели пригодан музички програм за окупљене.

Током боравка у Ливну, епископ Атанасије је обишао Спомен-капелу Св. Великомученице Марине. Ова капеле је замишљена као вечна гробница ливањских Срба страдалих 1941. године, чије су земни остаци ексхумирани и положени у њену крипту током 1991. године. Током обиласка капеле, Његово Преосвештенство је похвалио досадашње радове на обнови капеле, при том дајући одређене савете и смернице за даље радове, чијем се окончању, уз помоћ верног народа, надамо током 2016. године.

  

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.