ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Објављено: 28. новембра 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 604

У недјељу 23. по Духовима, на дан молитвене успомене Светог Апостола Филипа, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине у Манастиру Клисина. Епископу Атанасију саслуживали су високопреподобни игуман Василије, настојатељ манастира, као и епархијски протођакон Никола Перковић.   
          У пригодној бесједи Епископ Атанасије истакао је важност пролазног над непролазним, поучивши све присутне спасоносним истинама наше Цркве које нам кроз Јеванђеље казују да нам ваља бринути о вјечном спасењу и непролазном Царству Божијем, а да све бриге овога свијета долазе и пролазе остављајући на нама само ожиљке које може исцијелити једино Љубав Христова и наша исконска чежња за вјечним и непролазним.    
          Епископ је захвалио свима онима који из недјеље у недјељу, из празника у празник, долазе у Свештену Обитељ Манастира Клисина и тиме истински свједоче своју оданост Цркви Христовој, исправљајући се у вјери и снажећи се у љубави према Богу, али и свима ближњима које на том путу срећу.    

Беседа Eпископа Атанасија:

 


Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.