ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Објављено: 3. октобра 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 505

У недјељу 15. по празнику Силаска Светог Духа на Апостоле, а на дан када се молитвено помињу Свети Мученици Трофим, Саватије и Доримедонт, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Свете Великомученице Марине у Манастиру Клисина. Епископу је саслуживао настојатељ манастира Клисина, високопреподобни игуман Василије, као и протођакон Никола Перковић. За пјевницом су појала сабраћа Манастира Клисина. 

Тумачећи данашње Јеванђеље Епископ Атанасисје рекао је у својој бесједи да “Христос јесте наш животни простор и, као такав, наш вечни завичај, и зато треба да Га волимо чак и више него место где смо се родили и где смо одрасли”. А тумачећи Христов позив да се одрекнемо себе, Епископ Атанасисје је казао да то значи “одрећи се свакога свога греха, сваке своје слабости, немоћи и сваке земаљске привезаности, јер само тако постајемо подвижни, покретљиви за Христом и способни да Му у свему следимо”.

Већина вјерног народа, сабрана под сводовима Саборног манастирског храма, приступила је Светој Чаши, причешћујући се Крвљу и Тијелом Христовим.
За Епископа Атанасија и присутне вјернике, братство манастира припремило је послужење у трпезарији манастирског конака. 

Бесједа Епископа Атанасија:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.