ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У ОРАХОВЉАНИМА

Објављено: 3. јануара 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 696

      У недељу Светих Отаца , 1. јануара 2017. године,на дан када наша Црква прославља Светог мученика Бонифатија  Епископ Атанасије посјетио је парохију Чађавичко-ораховљанску. Свету  Архијерејску Литургију служио је у храму Светог апостола и јеванђелиста Марка у Ораховљанима. Епископу су саслуживали јереј Александар Ђурић парох подрашнички, јереј Бошко Максимовић парох чађавичко-ораховљански и епархијски протођакон Никола Перковић.

     На Литургији је присуствовао велики број вјерника од којих је већина приступила Светој Чаши и причестила се Тијелом и Крвљу Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа.

     На крају Свете Литургије вјерном народу се обратио Епископ Атанасије, и у својој проповиједи првенствено похвалио присутни народ ,који је у току Свете Литургије узео молитвено учешће. Потом је упозорио присутни народ на зла која се свакодневно дешавају широм Свијета, ставивши акценат на гријех као највећу болест данашњице.

     Сабрање је настављено у Парохијском дому, гдје је надлежни свештеник са породицом за Епископа и свештенство припремио Трпезу љубави.

Бесједа Епископа Атанасија:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.