ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У ПРИЗРЕНУ ПОВОДОМ СЛАВЕ ПРИЗРЕНСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ

Објављено: 25. маја 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 975

Поводом славе Призренске богословије, празника светих равноапостолних Кирила и Методија, велики број верника сабрао се у Призрену да пре свега Литургијски прославе овај велики празник. Свету Литургију у храму светога Ђорђа у Призрену служио је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије уз саслужење надлежног Архијереја и ректора Призренске богословије Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија и великог броја свештеника и свештеномонаха. 

Присутнима у храму светога Ђорђа обратио се беседом Епископ Атанасије истичћи значај опстанка и останка нашега народа на Косову и Метохији, али и подвига кроз који наш народ мора да прође да потврди своју веру. 

Пред сам крај Литургије благословено је славско жито и колач, након чега је Епископ Теодосије изразио захвалност Епископу Атанасију на дослаку у Призрен и учешћу у прослави Призренске богословије која је символ васкрсења српскога имена у Призрену и која само у своме кругу свакодневно сабира више од 60 Срба.

У току свете Литургије Епископ Теодосије је рукоположио у чин ђакона Бранислава Денића.

Преузето са: www.eparhija-prizren.com

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.