ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У САНСКОМ МОСТУ

Објављено: 24. јануара 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 1826

И ове године недјељу пред Савиндан, Епископ бихаћко-петровачки Г.Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у Санском Мосту, уз саслужење свештенства наше Епархије домаћина јереја Алена Марића, пароха санског, јереја Невена Маринковића, пароха старомајданског и протођакона наше Епархије Николе Перковића. За пјевницом је појао студент Богословског факултета Саша Кремић.

Радост овога дана са нама су подјелили чланови завичајног удружења сањана „Грмеч“ из Бања Луке који су овом приликом припремили пакетиће за најмлађе сањане који су са својим родитељима остали на кућном прагу. Циљ ове сарадње јесте да се измаме дјечији осмјеси наших малишана и да осјете празнично расположење пред велик празник српског просветитеа Светог Саве.

На крају Свете Литургије присутне је поздравио преосвећени Владика Атанасије, обративши се посебно дјеци ријечима: „да останемо са трепетом и радошћу и дочекамо празник Српског учитеља Светитеља Саву. Јер он долази међу своје да нас посјети и види да ли смо здрави… да види да ли идемо правим путем јер се брине о нама и врши тако дубоку духовну смотру над нама. Молимо се за оне вриједности које нам је оставио Свети Сава, нагласио је преосвећени Владика како дјеци тако и њиховим родитељима.

Након резања Славског колача којег је припремаила породица Милене Кондић, подјељени су светосавски пакетићи уз рецитације Светом Сави. Домаћин јереј Ален Марић захвалио се свима који су на било који начин помогли да данашњи дан прође у духовној радости, и позвао све присутне да се дружење настави у парохијској сали уз трпезу љубави.

Овом приликом желимо да поздравимо рад Завичајног удружења сањана „Грмеч“, који су у протеклом периоду имали неколико акција хуманитарног карактера. У вријеме божићних празника подјељени су породични пакети за социјале категорије наших људи широм санског краја, обезбједили су светосавске пакетиће за малишане, а за васкршње празнике планирају још једу акцију о којој ћемо вас благовремено обавјештавати.

Господе благослови њихов рад. Амин!

Бесједа Епископа Атанасија:

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.