Епископ Сергије код Предсједника Скупштине Републике Српске

Објављено: 10. децембра 2018.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 1089

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са епископом бихаћко-петровачким, Сергијем о положају цркве, народа и укупном стању у Епархији бихаћко-петровачкој, посебно о обнови вјерских објеката и пружању помоћи повратничким породицама.

Предсједник Чубриловић је изразио спремност да, у што је могуће краћем временском року, посјети Епархију бихаћко-петровачку и, у складу са могућностима, подржи пројекте који омогућавају повратак и останак Срба на својим вијековним огњиштима, наведено је из кабинета Чубриловића.

Институције и органи власти Републике Српске уложиће додатне напоре како би обезбиједили неопходну помоћ свима онима који су се вратили да живе на подручје Федерације Босне и Херцеговине, посебно на простору који обухвата Епархија бихаћко-петровачка, гдје је забиљежен највећи број Срба који су се вратили на своја огњишта, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Чубриловић је изразио наду да ће бити побољшана и сарадња између Епархије бихаћко-петровачке и кантоналних власти, како би се омогућила сва права, укључујући и питање повратка имовине.

Преузето са: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=319359

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.