КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊЕ БОГОСЛОВСКЕ ШКОЛЕ

Објављено: 31. маја 2023.
Категорија: Новости
Број читања: 257

На основу Уредбе о Богословијама Српске Православне Цркве и условима уписа у Богословије Српске Православне Цркве Епархија бихаћко-петровачка објављује K О Н K У Р С За упис у I разред Богословија СПЦ за школску 2023/2024. годину, који садржи следеће услове:

1) да кандидат није старији од 18 година;

2) да није ожењен;   

3) да је завршио основну школу, најмање са врло добрим успјехом и примјереним владањем;   

4) да је душевно и телесно здрав;   

5) да кандидат има развијен слух и глас за појање; и   

6) да кандидат има основно знање катихизиса и познавање Господњих и Богородичиних празника. Молбе за пријем подносе се одмах надлежном архијереју, преко надлежног парохијског свештеника.   

Уз молбу прилажу се следећа документа:   

а) оригинал извод из матичне књиге крштених, издат од надлежног пароха; б) свједочанство о завршеној школи, заједно са ђачком књижицом и оцјенама;   

в) љекарско уверење да је кандидат душевно и телесно здрав;   

г) уверење надлежног парохијског свештеника о владању и подобности за свештенички чин, и да није ожењен;   

д) писмени пристанак родитеља/старатеља да кандидат може учити богословију;   

ђ) писмену обавезу своју и својих родитеља/старатеља, потврђену од надлежног пароха, да ће уредно уплаћивати управи Богословије одређени допринос за своје издржавање у интернату школе.    

 

Пријемни испит кандидата за пријем у Епархију бихаћко-петровачку одржаће се 26. јуна. 2023. године (понедељак) у просторијама Епархијског двора Епархије бихаћко-петровачке, са почетком у 10:00 часова.    

 

Потребну документацију доставити најкасније до 21. јуна 2023. године, на адресу: Епархија бихаћко-петровачка, ул. Трговачка 51, 77250 Босански Петровац.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.