МОЛЕБАН ЗА НОВО ЉЕТО ГОСПОДЊЕ И ПРАЗНИК СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ВЕЛИКОГ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Објављено: 15. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 602

У навечерје празника Светог Василија Великог и уочи Српске нове године, у Саборном манастирском храму Свете великомученице Марине  служено је вечерње богослужење са петохљебницом.      
Ново 2015. Љето Господње, по јулијанском календару, молитвено је дочекано под сводовима храма Свете Великомученице Марине, у манастиру Клисина, гдје је настојатељ ове Свештене Обитељи, високопреподобни игуман Василије, служио Молебан, у присуству манастирског братства и окупљених вјерника.
         Сутрадан, на празник Светог Василија Великог, Свету Архијерејску Литургију Светог Василија Великог служио је Његово Преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије, у присуству манастирског братства и окупљених вјерника. У бесједи епископ Атанасије је истакао огромни значај овог Светитеља Цркве Христове и његове несагледиве богословске мисли.
Након Свете Литургије братство манастира приредило је за епископа, свештенство и вјернике трпезу љубави у манастирској трпезарији.    
         Молећи се Богомладенцу Христу да Својом неизрецивом Љубављу дотакне и срца наша, како бисмо свагда били спремни на добра дјела, свим православним хришћанима желимо срећну и Богом благословену Нову годину!

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.