НАЧЕЛНИК ДРВАРА ПОСЕТИО ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Објављено: 21. фебруара 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 661

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је данас, 21. фебруара 2017. године, у Епископији у Босанском Петровцу примио у посјету Начелника Општине Дрвар Господина Горана Броћету.
​Овај пријем је уприличен на иницијативу Господина Броћете и ово је од када је изабран за Начелника Општине Дрвар у октобру 2016. године, његова прва посјета Епископу Епархије бихаћко-петровачке у Епископској резиденцији у Босанском Петровцу. Епископ и Начелник су се раније сретали на црквенонародним окупљањима и другим манифестацијама у Дрвару.
​Овом приликом гост и домаћин су разговарали о актуелним темама из живота и рада људи Дрвара и дрварске долине, и о проблемима са којима се сусрећу у свакодневном животу сви становници Крајине. Једна од битнијих ставки која је иницирана у овом сусрету од Епископа Атанасија је да се град Дрвар, с обзиром на постојање Радничког дома и великог броја младих, обогати разним културним и другим позитивним друштвеним догађајима у чијим осмишљавањима и реализацији може допринијети Епархија бихаћко-петровачка и Црквена општина Дрвар.
​Имајући у виду тему културних дешавања, Епископ Атанасије и Начелник Броћета су се сложили да овакви сусрети у будућности треба да буду чешћи, а на корист и богатство Дравара и његове околине.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.