НАЧЕЛНИКУ ГЛАМОЧА УРУЧЕН ОРДЕН СВЕТОГ САВЕ

Објављено: 16. новембра 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1564

          У гламочком храму Свете Тројице, на празник Светих бесребреника Козме и Дамјана, епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије уручио је Орден Светог Саве другог степена начелнику Општине Гламоч, Радовану Марковићу.
          Истичући многобројне заслуге господина Марковића на очувању Српске цркве и народа на подручју Гламоча, Епископ Атанасије посебно је нагласио да овдашњи православни Срби морају остати и опстати на овим просторима, на огњиштима својих предака, чији смо насљедници и поштоваоци. Угледајући се на свете из рода нашега, који су нам у аманет оставили име српско и вјеру православну, моћи ћемо сачувати оно што нам се без права отима, нагласио је Епископ Атанасије, истичући примјер одликованог Радована Марковића, који је у најтежим временима остао уз свој крај, свој народ и своју Свету Цркву.

          Захваљујући Светом архијерејском синоду и Епископу бихаћко-петровачком Господину Атанасију, Радован Марковић је истакао да је његова улога на подручју Гламоча да сабира преостали српски народ, те да је до сада вршио своју дужност како је најбоље умио и знао, не мислећи на признања и награде.

         
  Видео прилог РТРС-а:

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.