НЕДЕЉА САМАРЈАНКЕ- СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МУЈЏИЋИМА И АРХИПАСТИРСКА ПОСЈЕТА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА МАНАСТИРУ ГЛОГОВЦУ

Објављено: 29. маја 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 594

У Недјељу Самарјанке, 29. маја т.г. када прослављамо Свете, Преподобног Теодора, свештеномученика Теодора Вршачког и мученика Вукашина, Његово Преовештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије, служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Оца Николаја на Мујџићкој црквини у селу Мујџићи код Шипова. Епископу су саслуживали: протојереј ставрофор Драган Шкалоња (парох шиповски) и јереј Милош Црепуља (парох пљевско-мујџићки). Кроз бесједу Владика је поучио вјернике и честитао им славу храму Пренос моштију Светог Оца Николаја, која је у прошлу недјељу свечано прослављена, а затим су сви пришли да приме благослов и нафору од свога Архипастира. 

ПРИПРЕМЕ ЗА ЈАЊСКИ САБОР 2016.
У пету недељу по васкрсу, недељу самарјанке у послеподневним часовима након Архијерејске Литургије у селу Мујџићи Еп. Атанасије је посетио манастир Глоговац. Посета манастира је била са циљем, сусрести се са управом манастира и братством како да би се благовремено извршиле припреме за предстојећи Јањски сабор. Говорило се о организацији и припремама за духовни и културни садржај, такође и о активностима целокупног сабора. Ове године, Јањски сабор ће бити одржан у 26.06.2016 године у недељу свих Светих. У име свих нас, добродошли!

Бесједа Епископа Атанасија:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.