ОДРЖАН ГЛАМОЧКИ САБОР

Објављено: 20. јула 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1479

Дана 19.јула 2015.године у Гламочу је одржан Гламочки сабор. Окупљање Гламочана отпочело је у храму Свете Тројице служењем Свете Литрургије. Свету Архијерејску Литрургију служио је Епископ Бихаћко-петровачки Атанасије уз саслужење протојереја- ставрофора Илије Летића, духовника при Клиници за церебро-васкуларне болести у Београду, протојереја Слободана Кљајића., пароха гламочког и протођакона Николе Перковића.

За пјевницом су појали протојереј-ставрофор Жељки Ђурица, парох лијевљански, јереј Срђан Белензада, парох веселињски и Славко Пећанац.

На Литругији је присуствовао и молитвено учествовао са вјерним народом и начелник Општине Гламоч г. Радован Марковић.

У својој бесједи Епископ Атанасије је посјетио на чињеницу о великом расејавању српског народа са овога простора у Србију, Европу, Америку, те посјетио на то да није довољно подизати само туђе градове и њих изграђивати, дограђивати и уљепшавати, него је потребо обнављати и свој завичај.

После Свете Литургије у порти храм је одржан пригодни културно-умјетнички програм. По завршетку културно-умјетничког дијела програма уследила је трепаза љубави за Епископа, свештенство и вјерни народ а за њену припрему се потрудио начелник Општине Гламоч г. Радован Марковић са својим сарадницима.

Бесједа Епископа Атанасија:

 

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.