Одржана сједница Епархијског управног одбора и Епархијског савјета Епархије бихаћко-петровачке

Објављено: 22. марта 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1191

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког Атанасија у суботу 21. марта  2015. године у Епископији  у Босанском Петровцу одржана је сједница Епархијског управног одбора и Епархијског савјета Епархије бихаћко-петровачке.

Пре сједнице Епископ Атанасије је служио свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла, а саслуживали су му чланови Епархијског савјета: протојереј-ставрофор Никола Пено, архијерејски замјеник, протојереј-ставрофор Драган Шкалоња, парох шиповски, протојереј-ставрофор Чедомир Арамбашић, парох стројички, протојереј Синиша Сердар, парох дрварски, протојереј Здравко Богојевић, Секретар ЕУО, протонамјесник Горан Травар, парох подбрдско-грачачки и протођакон Никола Перковић, епархијски ђакон и благајник ЕУО,  док су остали чланови из реда свештених лица појали за певницом.

Сједницу Епархијског управног одбора и Епархијског савјета отворио је Епископ Атанасије поздравивши чланове и изразивши добродошлицу и захвалност што су се одазвали позиву и одвојили време за учешће у раду сједнице.

Током сједнице Епископ Атанасије је поднео извештај о духовним, правним и материјалним дјеловањима Епархије бихаћко-петровачке и њених црквених јединица у протеклих годину дана.

Епископ Атанасије је у свом извјештају нарочито истакао да је најболни проблем Епархије константно смањење броја вјерника али и незапосленост Српског становништва нарочито на простору Епархије бихаћко-петровачке у дијелу Федерације Босне и Херцеговине. Овакво стање се одсликава и на економску моћ и дјеловање црквених јединица епархије.

Такође, у току сједнице Епископ Атанасије је поднио извјештај о градитељским и обновитељским дјелатностима на светих храмовима и другим црквеним објектима у парохијама и о изадваштву у Епархији у 2014. години.

Усвојен је завршни рачун за 2014. годину и приједлог буџета за 2015. годину као и приједлози  који се односе на планове за 2015. годину.

На крају ове радне сједнице Епископ Атанасије се захвалио члановима Епархијског савјета и Епархијског управног одбора на потпуној подршци и разумевању у одлукама и вршењу поверене му архипастирске службе над нродом Божијим у повереној му Епархији бихаћко-петровачкој.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.