ОКУПЉАЊЕ ГРАХОВЉАКА У ШВАЈЦАРСКОЈ

Објављено: 1. јуна 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1093

У суботу 23.маја, у Алтштетену (Швајцарској), одржано је 22. окупљање Граховљака у Дијаспори. Домаћини овог окупљања су били Ненад и Станија Ковљенић из Нуглашице. На позив кумова Цркве Светог Пророка Илије у Црном Лугу, иницијатора и домаћина првог окупљања, Николе и Анђе Јањић из Грковаца, дошао је и отац Жељко Ђурица са супругом, који од 2001.године администрира парохијом црнолушком, општина Грахово.
Отац Жељко је приликом обраћања пренио поздрав и благослов епископа бихаћко-петровачког Атанасија, те упознао присутне са радом Удружења Огњена Марија Ливањска, стањем у парохијама на подручју општина Ливно и Грахово. Било је ријечи о новом издању књиге Огњена Марија Ливањска на енглеском језику, активностима планираним за ову годину, те активностима које би требало покренути у што скорије вријеме, као што је постављање ограде око Цркве у Црном Лугу. Отац Жељко је упознао присутне о примпремама за освећење цркве у Губину и позвао их да дођу 29.августа, како би се окупили у што већем броју у родном крају.
На крају се захвалио домаћинима на позиву и гостопримству као и свима присутнима који су великодушно доприносили свих протеклих година да се врати и одржи живот у поменутим парохијама, те пожелио да се по ријечима светог владике Николаја жичког, сви заједно сложимо, умножимо и обожимо.

Фото: архивска фотографија/ фотографије у припреми

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.