Опијело уснулог протопрезвитера Мирка Моравца

Објављено: 16. јануара 2019.
Категорија: Аудио галерија, Новости, Фото галерија
Број читања: 2138

На дан светога пророка Малахије и светог мученика Гордија 16. (3) јануара 2019. године сабор свештенства и монаштва Епархије бихаћко-петровачке и гостију из других братских Епархија, окупио се у храму Светог Кнеза српског Лазара у Превији како би се опростили од уснулог у Господу слуге Божијег Мирка протопрезвитера и пароха превијског. По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, Свету Литургију предводио је архимандрид Варнава (Дамјановић), настојатељ Манастира Трескавца, уз саслужење свештенства Епархије бихаћко-петровачке и других Епархија.

По окончању Свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије предводио је Чин Опијела над тијелом уснулог протопрезвитера Мирка.

По благослову Преосвећеног Владике Сергија пригодну бесједу одржао је архимандрит Варнава (Дамјановић) који је говорио о животу и раду уснулог оца Мирка, а потом се и сам Епископ обратио ријечима утјехе и истакао да отац Мирко сада одлази пред Лице Божије. Наше ридање, туговање и плач, израз су бола и жаљења за одлазећим од нас, али такве емоције он данас не чује, он чује само наше молитве, молитве упућене Богу за његово спасење, због тога је и потребно у оваквим тренутцима бити истрајан и издржљив у молитви. Литија са тијелом уснулог свештеника упутила се ка мјесту Бранешци (Општина Челинац) гдје ће бити извршен погреб.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.