ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА ЗА ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ШИПОВУ

Објављено: 10. јуна 2023.
Категорија: Аудио галерија, Новости, Фото галерија
Број читања: 1168

У суботу 10. (28) маја 2023. године уочи недјеље Свих Светих Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије посјетио је Шипово гдје је молитвено присуствовао васкрсном вечерњем богослужењу послије чега је благоизволио освештати и благословити нова звона за храм светог великомученика Димитрија у Шипову који је у изградњи.

У чину освећења Епископу су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Маринко Радмило, Петар Миловац, Драган Шкалоња, Чедомир Арамбашић, Миладин Самарџић, протопрезвитер Митар Керлец, протођакон Немања Рељић и ђакон Душко Шобић.

Кумови нових звона били су Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, г. Петар Видовић, г. Милан Ковач, начелник Општине Шипово са супругом Госповом и породицом и г. Драган Ђукић.
Након чина освећења звона Његово Преосвештенство Епископ Сергије поучио је присутан народ о значају звона и њиховој богослужбеној употреби од најстаријих времена Цркве па до данас, захваливши се и заблагодаривши кумовима храма на помоћи и пожртвованости.

Из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.