Парастос пострадалим на „Петровачкој цести“

Објављено: 7. августа 2018.
Категорија: Новости
Број читања: 636

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије предводио је 7. августа 2018.г. чин парастоса пострадалим цивилима на „Петровачкој цести“ у селу Јањила код Босанског Петровца. Колона цивила која се кретала из правца Далмације и Лике, протјерана је у војној акцији „Олуја“ 5. августа 1995. г. са својих вјековних огњишта, те је њих 9 цивила, између којих је било неколико дјеце бомбардовано од стране хрватске авијације на овом мјесту изгубило живот.

         Епископу су саслуживали: протопрезвитери Бојан Митрић и Далибор Ненић, протонамјесник Јован Бањац, презвитер Немања Балабан и ђакон Немања Рељић.

         Епископ је приликом своје пригодне бесједе истакао да се присјећамо својих, недужно пострадалих жртава, и да их молимо да нас заступају пред Господом, јер знајући кончину њихову можемо их сматрати мученицима Цркве Христове.

         Организатори скупа уз Епархију бихаћко-петровачку били су и предсједник организације „Веритас“ г. Саво Штрбац, начелник општине Дринић г. Милан Грбић, а присутни су били и представници општине Босански Петровац, начелник Доњег Лапца г. Илија Обрадовић као и породице и сродници невино пострадалих.

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.