Поклоничка путовања припадника ОС БиХ

Објављено: 7. маја 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1105

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког Господина Атанасија, а по плану рада Канцеларије православног душебрижништва, војни свештеници са подручја епархије зворничко-тузланске, јереј Иван Савиновић 5.пбр Тузла, и јереј Михаил Гавриловић КЛ Добој Организовали су поклоничко путовање светињама Црне Горе. Припадници ОС БиХ, њих око стотину, су у два термина, 23-24. априла и 27.-28. априла, посјетили и поклонили се светињама св. Симеону Дајбабском у манастиру Дајбабе, св. Арсенију Сремцу у манастиру Ждребаонику и св. Василију Острошком у манастиру Острогу.

Препуни утисака и емоција, са неописивим осјећањем поштовања, сви одреда говорили су о светињама које су посјетили и истицали важност духовног образовања и привржености Богу и Цркви.

Jош од Светог Кнеза Лазара и Косовских Мученика па до данашњих дана, када се Бога и вјере сјетимо, често само у тешким тренуцима, заборављамо да управо Бог највише воли људе, и да нам је Он подарио способности и љепоту природе, учећи нас да поштујемо и волимо друге, чинећи им оно што себи желимо, и живећи свакодневно нашу вјеру и љубав према Богу.

Канцеларија православног душебрижништва  

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.