ПРАЗНИК ВАСКРСЕЊА У БОСАНСКОМ ПЕТРОВЦУ

Објављено: 1. маја 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 474

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије на најрадноснији и најзначајни хришћански празник – Васкрс, 01. маја 2016. године, је служио Литургију Светог Јована Златоустог у храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу.

Света Литургија је почела у поноћ. Епископу Атанасију су саслуживали протојереј Здравко Богојевић и протођакон Никола Перковић. Поред великог броја вјерника васкршњој Литургији су присуствовали и Начелник општине Босанског Петровца Господин Златко Хујић и Предсједница Општинског вијећа општине Босански Петровац Госпођица Бобана Велага.

Пред сам почетак Литургије допремљен је Благодатњи огањ са аеродрома Маховаљани код Бања Луке, који је по благослову Епископа Атанасија донео јереј Јован Бањац, парох парохије Друге петровачке.

По завршетку Свете Литургије Епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је честитао вјерницима Васкрс и навео да је мноштво пута у историји Српског народа вјера у Васкрсење Господа Исуса Христа имала судбоносни и незамењиви значај за опстанак и државе и нације.

После освећења васкршњих јаја, које је Епископ поделио вјерницима, васкршње празновање уз пјесму настављено је трпезарији Епископије гдје је уготовљена трпеза љубави.

 

Бесједа Епископа Атанасија о Васкрсу 2016.:

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.