ПРИПАДНИЦИ ОПЕРАТИВНЕ КОМАНДЕ ОС БиХ КОД ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Објављено: 14. октобра 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 508

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је данас, 13. октобра 2016. године, у Епископији у Босанском Петровцу примио у посјету православне припаднике Оперативне команде Оружаних снага Босне и Херцеговине из Сарајева, на челу са Командантом Господином Генерал-мајором Драганом Вуковићем. Учешће у данашњој посјети узео је и Господин Бригадир Недељко Копуз, Командант Трећег пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ у Бањој Луци.

          Ова посјета Епископу Атанасију је иницирана од стране Генерала Вуковића.

          Након пријема и разговора Генерала и Бригадира са домаћином, гости су са Епископом посетили катедрални храм Светих Апостола Петра и Павла, где је Епископ Атанасије, уз саслужење главног војног свештеника пречасног јереја Немање Лакића, протојереја Здравка Богојевића, пароха петровачког и протођакона Николе Перковића, служио парастос свим пострадалим православним војсковођама, официрима и војницима, који су животе своје положили за “православну вјеру и отечаство”. Након парастоса Епископ Атанасије је одржао поздравни говор официрима и припадницима Оперативне команде ОС БиХ,  истичући речи Светог Николаја Жичког, “да се сложе, обоже и умноже”.   

          После парастоса у просторијама Епископије уприличена је трпеза љубави у организацији Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ. за време трпезе Генерал-мајор Драган Вуковић, у знак захвалности Епископу Атанасију за досадашњи труд и пажњу према православним припадницима Оружаних снага БиХ, уручио је репрезентативни поклон испред православних припадника Оперативне команде ОС БиХ.

          На крају овог дружења Епископ Атанасије је захвалио Господи, Генералу Вуковићу и Бригадиру Копузу, на посјети и пажњи коју су, са православним вјерницима на служби при оперативној команди ОС БиХ показали овом посјетом.

Поздравни говор Епископа Атанасија:

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.