Прослава Божића у Парохијама: Старомајданској, Томинској и Соколовачко-Козичкој

Објављено: 9. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 2121

proslava-bozica-u-parohijama-staromajdanskoj-tominskoj-i-sokolovacko-kozickoj (1)Са великом радошћу и молитвеним расположењем и ове године празник Христовог рођења- Божић дочекан је у парохијама старомајданској, томинској и соколовачко-козичкој.
Велики број вјернка присуствово је традиционалном уранку. Света Литургија је била прилика да велики број вјерника приступи Светој тајни Причешћа.

Први дан Божића је дан радости рађања, обнављања живота. Овогодишњи празник у Батковцима ће остати познат и по ватромету који је приредио кум Цркве господин Миле Раилић, док у Соколову ова ноћ остаће у сјећању на дјечицу која су дошла са својим родитељима да мoлитвено проведу ову ноћ у радости и милости Божијој.

Славећи Рођење Христово сагледавамо далекосежни значај овог догађаја јер је сједињењем божанске и људске природе у Богомладенцу Исусу Христу положена основа за обновљење цијелог човјечанства и свега свијета. Због тога је радост овог Празника дубља и већа од сваке пролазне радости, она је неуништива и непролазна, она прожима небо и земљу, анђелске војске и земаљске народе. Истакао је о. Невен Маринковић у својој бесједи.

Након Св. Литургије прочитана је и посланица Српског Патријарха Г.Господина Иринеја, у којој се позивају сви људи овога сијета на љубав и разумјевање а посебна поркуа својој духовној дјеци била је порука љубави и очувања породичних вриједности што јесте и смисао овог празника. Са жељом да година која је пред нама буде више испуњена љубављу, а мање да буде мржње, више да буде мира а мање немира, да буде више слоге а мање неслоге.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.