ПРОСЛАВА ВАСКРСА У БОСАНСКОМ ПЕТРОЦУ

Објављено: 17. априла 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 570

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије на најрадноснији хришћански празник – Васкрс, 16.априла 2017. године, је служио Свету архијерејску Литургију Светог Јована Златоустог у храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу.

Света Литургија је почела у поноћ. Епископу Атанасију су саслуживали протојереј Здравко Богојевић, парох треће парохије петровачке и протођакон Никола Перковић. На Светој Литиргији је био присутан већи број петровчана, како домаћих тако и оних који су за празник дошли да посјете свој родни крај. Већина их се и причестила.
По завршетку Свете Литургије Епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је честитао вјерницима Васкрс .
После освећења васкршњих јаја, које је Епископ поделио вјерницима, и дијељења васкршње посланице празновање уз пјесму настављено је у трпезарији Епископије гдје је уготовљена трпеза љубави.
У поподневним часовима испред храма, за дјечицу је организован турнир на коме је бирано најтврђе васкршње јаје. Ове године побједу је однио  Новак Дукић, један од најмлађих учесника. Другопласирана је била његова сестра Сњежана а трећепласирана Валентина Мрђа.

Бесједа Епископа Атанасија:

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.