Прослављање Светога Саве у Стројицама

Објављено: 29. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 605

Свети отац Сава први архиепископ и просветитељ српски, свечано је прослављен у парохији стројичкој у храму Рођења Пресвете Богородице.

На овај велики дан и празник, славу свих Срба, благочестиви Јањани су како и приличи испунили парохијски храм. Најмлађи у наручју својих родитеља, ђаци са својим учитељима, дједовима и бакама и другим парохијанима. Јањани свих узраста су заједно литургијски прославили како школску тако и славу свих Срба. Свету литургију је служио протојереј-ставрофор Чедомир Арамбашић а ученици су учествовали чтецирајући, појући и рецитујући.

У току литургије пререзан је славски колач и благословено славско жито а затим на крају је свештеник Чедомир је у бесједи о Светитељу Сави, начелинику и заступнику рода нашега српскога, честитао славу својим парохијанима али и свим Србима и позвао све да идемо путем светосавља, путем који води у живот вјечни. Затим су мали Српчићи-светосавци наставили да величају Светитеља Саву. С љубављу, баш како и химна каже, из чистих дјечијих срца и грла ориле су се пјесме и рецитације. За тај свој труд дјеца су награђена пригодним поклонима.

Уз молитву Светом оцу нашем Сави да благослови род наш српски, води путем Христовим и штити од свакога зла, честитамо Празник свим Србима.

Срећна слава! На многаја љета!

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.