Прослављена Слава Манастира Трескавца

Објављено: 22. септембра 2017.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 2320

У Светоархангелском манастиру Трескавцу, на празник Чуда Светог Архангела Михаила 19/6. септембра ове године, прослављена је манастирска Слава. Свету архијерејску Литургију у Манастиру служили су Преосвећена Господа Епископи бихаћко-петровачки Сергије и полошко-кумановски Јоаким.

Њиховим Преосвештенствима саслуживали су архимандрити Стефан из манастира Велика Ремета и Серафим из манастира Рмањ, игуман Василије из манастира Клисине те више свештеника епархије бихаћко-петровачке и других епархија у присуству вјерног народа из овог краја, али и гостију из других наших крајева.

Ово је била прва канонска посјета новоустоличеног Епископа бихаћко-петровачког Сергија који је уочи манастирске Славе дошао да под сводовима ове Свете Обитељи преноћи и дочека дан Покровитеља свештене обитељи у Трескавцу.

У току Божанствене Литургије благословом владике Сергија народу се бесједом обратио Епископ Јоаким истакавши значај Светог Архистратига Михаила и свих Сила Бестјелесних за нас Хришћане.

Молитвено саборовање је продужено за трпезом љубави која је приправљена за све госте манастира.

Епископ Сергије се бираним ријечима у току трпезе обратио Игуману ове Свете Обитељи, свештенству, монаштву и вјерном народу окупљеном овом приликом око својих Епископа и свештенства.

Владика је посебно топло, домаћински и братски захвалио Епископу Јоакиму на посјети и истакао како је ово прва посјета неког Епископа овој епископији, након његовог устоличења.

На молитвено сјећање у име свих сабраних Епископ Сергије је драгом госту, Епископу Јоакиму, подарио архијерејску Панагију и замолио га да нас се сјећа у својим молитвама.

Славска радост и расположење настављени су цијелога дана и сви одоше својим домовима богатији за још један сусрет са својим ближњим у Христу!

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.