Прва канонска посјета Епископа Сергија Густовари

Објављено: 28. августа 2020.
Категорија: Аудио галерија, Новости, Фото галерија
Број читања: 2342

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије благоизволио је да на Празник Успења Пресвете Богородице 28. (15) августа 2020. године први пут посјети Густовару и вјерни народ овога мјеста и предводи свету архијерејску Литургију у Храму светих Апостола Петра и Павла, гдје се о овоме Празнику одржава традиционални народни збор.

Владици су саслуживали: архимандрит Василије (Рожић), протопрезвитер Драган Видовић, протонамјесник Јован Бањац и протођакон Немања Рељић.
Након прочитаног јеванђелског зачала из Јеванђеља по Луки Његово Преосвештенство је бесједио поучавајући благочестиви народ избору оног „доброг дијела“ о којем говори Јеванђелиста. Често се дешава да ми будемо праобраз Марте која се брине за пролазне ствари, овоземаљског поријекла, које немају онтолошку важност. Стога се данас о овоме Празнику поучавамо управо тој идеологији, идеологији Марије из Јеванђеља, али и Марије мајке Господње чији Празник Успења прослављамо, а која је изабрала онај вјечни дио „који јој се неће одузети“.
Трпеза љубави припремљена је у парохијској сали.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.