Савиндан у парохијама Старомајданској и Сколовачко-Козичкој

Објављено: 29. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1324

И ове године празник Светог Саве, првог архиепископа српског, прослављен је у Козици и Копривни. На Светој Литургији у храму Светог Кнеза Лазара су се окупили и стари и млади чланови српске православне заједнице. Овај празник, када се сjећамо и молимо нашем учитељу и просветитељу је посебно радостан за сву нашу дjецу која похађају православну вjеронауку.
Велики празник Светог Саве је прослављен у препуној цркви Светог Деспота Стефана и Евгеније Лазаревић, мноштво вјеника и дјеце је присуствовало вечерњем богослужењу а након службе у препуном Дому културе присуствовали су програму који су припремила дјеца са својим учитељима и вјероучитељем. На најсвечанији начин прослављен је Свети Сава као  школска и као слава сваког Србина светосавца. Велики број присутног народа оправдао је наша настојања и труд дјеце која су спремаила светосавску приредбу.
Сва дјеца са подручја парохије соколовачко-козичке су у јединственом збору одпјевали Химну Светом Сави, након завршетка Свете литургије када је настављен програм обиљежавања празника Светог Саве. Њихове рецитације и пјевање свакако је изазвало велику буру емоција, измамило осмјех и сузе радоснице. И наравно овај труд наше дјеце био је награђен пакетићима за све присутне.  Са обећањем да идуће године будемо још бољи.
Резање Славског колача и славско дружење настављено је у просторијама ОШ „Јосиф Панчић“ у Козици за госте и раднике школе.

 

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.