МАРКОВДАН- СЛАВА ХРАМА У ОРАХОВЉАНИМА

Објављено: 9. маја 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 1174

На празник  и крсну славу Светог апостола и Јеванђелиста Марка Епископ бихаћко-петровачки г.Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Ораховљанима. Са Епископом су саслуживали архимандрит Варнава (Дамјановић), Протојереј Мирко Моравац, парох превијски, Протонамјесник Дејан Зељкић,паро рибнички, Јереј Бошко Максимовић, парох чађавичко-ораховљански и Протођакон Никола Перковић.

Говорећи о великом празнику и Јеванђелисту Марку Епископ Атанасије бесједио је о животу великог Апостола. Бог нам даје да будемо свједоци великих дјела, међу таквима којима је Бог показао своју љубав био је и Свети Апостол и Јеванђелист Марко. Он је својим очима гледао Господа и записао дјела Господња која ће се проповједати по свим крајевима земље па ако хоћети и до наше Мањаче, Грмеча, Витороге…. Апостоли су записивали оно што је добро ради спасења људи, да се одрекнемо својих лоших навика… то је порука Светог апостола и Јеванђелиста Марка, нагласио је Епископ Атанасије у својој бесједи.

Славско дружење настављено је у просторијама парохијског дома који је још у изградњи, али довољним да прими вјернике окупљене на трпези љубави око својох свештеника и Епископа.

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.