Сложни у ревитализацији болнице у Дрвару

Објављено: 27. фебруара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1418

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије је  27. фебруара 2015. године посетио Дрвар, где се састао са Господином Славишом Михајловићем, Делегатом у Дому народа Парламента федерације БиХ, Господином Драгославом Топићем Министром рада, здравствене заштите и прогнаних Владе Ливањског кантона, Господином Стевицом Лукачем, Начелником Дрвара и Др Симом Билбијом.

Повод за овај састанак јесте пројекат ревитализације болнице у Дрвару. Наиме, у Дрвару је некада постојала болница која је са својим стручним кадром деценијама оправдано била на гласу, тако да су људи и пацијенти у ову болницу долазили из Ливна, Гламоча, Грахова, Босанског  Петровца, Санског Моста, Приједора, Кључа и Мркоњић Града.

Данас је здравство у Дрвару на ниском нивоу и људи су принуђени да прелазе по неколико стотина километара да дођу до лекара у Ливно, Мостар и Бању Луку. Многи су из разлога потребе за чешћом медицинском негом промјенили мјесто боравка и одселили из Дрвара за Бања Луку како би имали адекватан медицински третман.

Пројекат ревитализације болнице у Дрвару имао би огроман регионални значај а за овај пројекат поред представника Срба у Влади Ливњског кантона и општине Дрвар велико интересовање и жељу да помогну показују и лекари и доктори који су са овога простора а данас раде у другим здравтвеним  установама у Републици Српској и даље. Оживљавање рада болнице у Дрвару нарочито би  имало огроман значај за становнике општина Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово, Босански Петровац и Дринић. Верује се да би она привукла пацијенте и са веће удаљености.

Из разлога важности овог пројекта, који извире из основне хришћанске и опште људске врилне- љубави према ближњима и Српска Православна Црква, односно Епархија бихаћко-петровачка, је позвана да подржи пројекат ревитализације болнице у Дрвару и максимално ће сbolnica_drvar2015_1е залагати нbolnica_drvar2015_2а томе.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.