СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Објављено: 15. фебруара 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 511

Уочи празника Сретења Господњег, који се у манастиру Клисина прославља као друга слава, игуман Василије служио је вечерње богослужење са петохљебницом. На сам дан празника Свету архијерејску литургију служио је Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије, а саслуживали су му: архимандрит Серафим (Кужић), настојатељ манастира Рмањ; протојереја ставрофор Петар Миловац, парох оштролучки; игуман Василије (Рожић), настојатељ манастира Клисина, те Никола Перковић, епархијски протођакон.
Бесједећи о смислу и значају Сретења Господњег, Епископ Атанасије нагласио је значај сретења смртног човјека са бесмртним Богом, јер да би човјек окусио вјечност нужно је да на свом животном путу сретне Распетог и Васкрслог Христа, чија нас љубав из смртне прашине уздиже пред Лице Бога Живога.
Сретење и сретања, по ријечима Епископа Атанасија, нису само чежња истинских хришћана, већ и насушна потреба свих оних којима једино Христова љубав може осмислити и олакшати животна страдања, а таквих је много у затворима, болницама, на шкртим пољима атеизма. Свима њима и свима нама Христос је потреба, највиши циљ и наше тихо пристаниште, за Којим требамо чезнути свакодневно, да бисмо у сретењима с Њим пронашли сами себе.
За све присутне госте братство манастира Клисина припремило је трпезу љубави у просторијама манастирског конака, а игуман Василије, захваливши се Епископу, свештенству и вјерницима, посебно је похвалио конобаре, који су у Манастиру Клисина када год затреба, показујући тиме своју оданост овој светињи.

Бесједа Епископа Атанасије:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.