СУСРЕТ ПРИПАДНИКА ОС БиХ СА ЕПИСКОПОМ АТАНАСИЈЕМ И СВЕШТЕНСТВОМ У МАНАСТИРУ МЕДНА

Објављено: 11. марта 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 638

Припадници Шесте пјешадијске бригаде МО и ОС БиХ, смјештене у Касарни „Козара“ у Бањој Луци, на челу са Бригадним генералом Господином Радованом Илићем посетили су по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког Атанасија, представника Српске  Православне Цркве при Министарству одбране и Оружаних снага Босне и Херцеговине, данас 11. марта 2016. године  Манастир Медна и парохијски храм Рођења Пресвете Богородице у селу Медна код Мркоњић Града. У посети су учествовали и генерал-мајор Господин Драган Вуковић и Бригадни генерал Господин Гојко Кнежевић.

            Овом приликом,  Епископ Атанасије је са свештенством у Храму Пресвете Богородице служио за војнике Акатист Пресветој Богородици. Након молитве и ријечи духовне поуке, генерали, официри и војници пришли су на благослов и цјеливање моштију Светих Преподобномученика медљанских Серафима, Авакума и Мардарија.

            Парох медљански протојереј-ставрофор Никола Пено је присутнима у храму одржао час из историје овога храма и овога краја, у којем је изложио и свети живот Преподобномученика медљанских и начин чудесног обретења њихових чесних моштију.

            На крају је  у парохијском дому уприличена војничка трпеза љубави за све присутне, за којом су војне старјешине искористиле прилику да разговарају са Владиком Атанасијем о појединим својим важним активностима, консултујући се са њиме и тражећи од њега молитвену подршку и благослов.

            У знак сећања на овај срдачан сусрет војне старешине су Епископу уручиле и пригодне поклоне.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.