СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ГУБИНУ

Објављено: 29. августа 2023.
Категорија: Аудио галерија, Новости, Фото галерија
Број читања: 678

У уторак 29. (16) августа 2023. године када се присјећамо чудесног исцјељења Едеског цара Авгара нерукотвореним Образом (Ликом) Господа Нашег Исуса Христа одржава се традиционални црквено-народни сабор у Храму Успења Пресвете Богородице у Губину. Овај обичај деценијама траје у овоме крају када се народ Божији са својим пастирима на Празник Успења Пресвете Богородице сакупљао ради храмовне славе у Ливну, а с обзиром да у селу Губин храм прославља исту славу, овај црквено-народни сабор одржавао се у попразништву Успења Пресвете Богородице на празник Нерукотвореног Образа Господњег. 

Тим поводом Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије посјетио је храм у Губину гдје је уз саслужење свештеномонаштва и свештенства Епархије бихаћко-петровачке и других Епархија служио свету архијерејску Литургију.

 

Благословом Епископа Сергија послије прочитаног јеванђелског зачала бесједио је архимандрит Варнава (Дамјановић) говорећи о празнику Богородице. 

 

Послије свете архијерејске Литургије извршено је освећење парохијског дома „Лазиног конака“ који се налази поред храма у коме се налази свечана сала (трпезарија) и неколико станова те су Епархијске грамате захвалности уручене кумовима и добротворима парохијског конака.

 

Из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.