Света aрхијерејска Литургија у Пули

Објављено: 17. октобра 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 423

Светом архијерејском Литургијом на празник Светог свештеномученика Кипријана и Преподобног Андреја у храму Светог оца Николаја Мирликијског у Пули, прослављена је деветнеста  Недеља по силаску Светог Духа на апостоле – Педесетници.

Свету архијерејску Литургију служили су Његово Преосвештенсво Епискпоп бихаћко-петровачки г. Сергије и Епископ горњокарловачки г. Герасим уз салужење архимандрита Наума, презвитера Дарка Дугоњића и ђакона Будимира Кокотовића.

Беседећи по окончању сабрања, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, честитао је данашњи празник и упутио речи подршке и охрабрења пристуним верницима, али и свим епархиотима широм Епархије горњокарловачке.

Светој Архијерејској Литургији присуствовао је и др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама  при Министарству правде у Влади Републике Србије.

Извор: http://www.eparhija-gornjokarlovacka.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1356%3A-a—&catid=17%3Anovosti&Itemid=13&lang=sr

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.