Такмичење из Вјеронауке одржано у Мркоњић Граду

Објављено: 9. априла 2022.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 658

Благословом Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког и рмањског господина Сергија, а у организацији Републичког педагошког завода, у суботу, 09. априла 2022. године, у просторијама Основне школе „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду, одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке, за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке. Ученици шестих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему овогодишњег такмичења из Православне вјеронауке. Епархијско такмичење је услиједило послије одржаних школских и општинских такмичења, након којих су једанаест најбољих такмичара, обезбједили пласман на епархијско такмичење. Предсједник такмичарске комисије био је јереј Александар Ђурић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Републици Српској. Комисија је, након прегледања, бодовања и дешифровања, утврдила коначну ранг листу такмичара:

1. Ана Митрић, ученик ЈУ ОШ „Ахмет Хромаџић“ Босански Петровац; вјероучитељ: протопрезвитер Бојан Митрић; 72 бода.

2. Мирко Врачар, ученик ЈУ ОШ „Никола Мачкић“, Доња Превија; вјероучитељ: презвитер Немања Росић; 68 бодова.

3. Тамара Милановић, ученик ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“ Мркоњић Град; вјероучитељица Биљана Еремија; 67 бодова.

4. Бошко Дрљача, ученик ЈУ ОШ „Ахмет Хромаџић“ Босански Петровац; вјероучитељ: протопрезвитер Бојан Митрић; 58 бодова.

5. Јелена Белензада , ученик ЈУ ОШ „Гламоч“ Гламоч; вјероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 57 бодова.

6. Наташа Максимовић ЈУ ОШ „Раде Маријанац“ Стројице; вјероучитељ: Протопрезвитер-ставрофор Радослав Станковић; 45 бодова

7. Маријана Соломун, ученик ЈУ ОШ „Дринић“ Дринић; вјероучитељ: протонамјесник Никола Аркула; 31 бод.

8. Лара Врањеш, ученик ЈУ ОШ „Гламоч“ Гламоч ; вјероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 29 бодова.

9. Милица Топић, ученик ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Оштра Лука; вјероучитељ: Протопрезвитер-ставрофор Карађорђе Дерајић ; 22 бода.

10. Маријана Плавањац, ученик ЈУ ОШ „Бранко Ћопић“ Крупа на Уни; вјероучитељ: протопрезвитер Ален Марић; 18 бодова.

11. Анастасија Башић , ученик ЈУ ОШ „Гламоч“ Гламоч ; вјероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 17 бодова.

Након проведених такмичарских процедура, проглашен је побједник епархијског такмичења за школску 2021/2022 годину, а то је Ана Митрић, ученик шестог разреда Основне школе „Ахмет Хромаџић“ из Босанског Петровца. Њој је уручена диплома за освојено прво мјесто и пригодан поклон. Такмичарима Мирку Врачару и Тамари Милановић, који су заузели друго и треће мјесто, такође су уручене дипломе и пригодни поклони. Свим осталим такмичарима уручене су похвале и пригодни поклони. Посебно признање Републичког педагошког завода за остваривање такмичарских циљева и постигнути успјех на епархијском такмичењу додјељено је протопрезвитеру Бојану Митрићу из Босанског Петровца. Након такмичења, ученици су, у пратњи вјероучитеља, обишли саборни храм Светог Саве, у Мркоњић Граду, гдје их је дочекао протопрезвитер-стафрофор Саво Јанковић и упознао их са историјатом храма. Особље Основне школе „Иван Горан Ковачић“, на челу са вриједном и узорном директорицом школе, госпођицом Сузаном Милић, за све вјероучитеље и ученике припремили су богат културни програм, у просторијама парохијског дома у Мркоњић Граду. Нкаон културног програма, припремљена је трпеза љубави за све учеснике такмичења, у парохијском дому. Протопрезвитеру-ставрофору Сави Јанковићу, архијерејском намјеснику јајачко-мкоњићком, љубазној директорици и вриједном наставном особљу Основне школе „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду, уручене су захвалнице на добро организованом пријему за ученике и наставнике. Свим учесницима такмичењима честитамо на успјеху и труду који су показали.

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.