ТЕОДОРОВА СУБОТА У ПРИБЕЉЦИМА

Објављено: 5. марта 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 500

Дана 04. марта 2017. године на Теодорову суботу, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Василија Острошког Чудотворца у Прибељцима.

 Његовом Преосвештенству су саслуживали протојереј-ставрофор  Радослав Станковић, парох четврте парохије шиповачке, јереј Митар Керлец, парох Бабићки и епархиски протођакон Никола Перковић.

Литургији су приствовали ревносни житељи села Прибељаца, или по речима епископа Лаврентија „јањско цвијеће“, које је поодмаклих година, али својим ревновањем за вјеру држе се као они који су у најјачој снази, и кроз ту снагу увјек живо учествују у Светој Тајни Евхаристије и причешћују се Светим Тајнама.

Његово Преосвештенство Владика Атанасије бесједећи вјерном народу казао је да данашњи наш долазак у храм којег су они саградили Богу, а у част угодника Његовог Светог Василија и да наше обраћање Богу и светима и Богородици, показујемо љубав према Богу и према Његовим угодницима, а самим тим „потврдили смо да и желимо да будемо са Богом, потврдили смо да и вјерујемо у Њега и да Га волимо, и да се уздамо у Њега“. „У Богу је наш живот осигуран, не само овдје на земљи него и за вјечност, тачно је да  има много вјетрова, невоља и страдања у животу, ево и овај вјетар који слушамо како дува“ он нас подсјећа како је буран живот наш. Много је вјетрова кроз живот али без Божије заштите је не могуће издржати све вјетрове који насрћу на човјека. По завршетку бесједе благословио вјерни народ, а цјелу бесједу можете послушати у прилогу.

Након Литургије Владика Атанасије је обишао засеоке села Прибељаца.

Бесједа Епископа Атанасије:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.