ТОМИНА НЕДЈЕЉА У МАНАСТИРУ ВЕСЕЛИЊЕ

Објављено: 9. маја 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 594

Свједок и чувар вјере православне на гламочкој висоравни манастир Веселиње и ове године на Томину недјељу је био мјесто радости велике.
Стотине вјерника је дочекало свога духовног оца, Епископа бихаћко-петровачког г.Атанасија. Он је началствовао Светом Архијерејском Литургијом уз саслужење неколико свештеника Епархије бихаћко-петровачке, те пречасним презвитерем војним свештеником Ђорђем Стоисављевићем из Новог Сада.
Љепоту православног богослужења је допринјело и појање на српском, црквенословенском, грчком и арапском језику. 

У својој бесједи Епископ Атанасије је окупљеном народу још једном указао на важност очување Православне вјере, те те како гажење вјере отаца доводи до конфликта унутар саме личности која се неминовно рефлектује на однос унутар друштва, и најзад кидању бића једног народа. Гламочка дјеца су макар кроз пјесму данас у Гламочу сабрала Крајину и Херцеговину, Далмацију и Метохију. Ни киша која је обилно падала над Гламочом није нарушила љепоту данашњег дана.

Управа манастира је уз свесрдну помоћ начелника Гламоча г.Радована Марковића припремила празнично послужење.  Надамо се да су поклоници ове свештене обитељи веселињске својим домовима отишли озарени и макар мало одлучнији да истрају на путу свог и народног спасења. Амин…

Бесједа Епископа Атанасија:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.