ТРИДЕСЕТ ДЕВЕТ ГОДИНА СВЕШТЕНИЧКЕ СЛУЖБЕ

Објављено: 18. децембра 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 661

У Недељу 26. по Духовима и на дан успомене Преподобног Саве Осећеног и Светог Нектерија Битољског, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије је служио Свету архијерејску Литургију у Катедралном  храму Светих Апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Епископу су саслуживали протојереј Здравко Богојевић, парох Треће парохије петровачке, јереј Јован Бањац, парох Друге парохије петровачке, и протођакон Никола Перковић. На Литургији су учествовали бројни петровчани, стари и дјеца која су цијело вријем уносула радост.

По завршетку Свете Литургије, Епископ Атанасије је говорио у својој беседи  о Светом Саво Освећеном као учитељу побожности и врлине, којом је уводио људе у частан живот.

Епископ је подијелио своји радост са вјенима казавши им да је овај дан веом важана за њега, јер је он овога дана постао свештеник.  Наиме, давне 1977.године Владика Атансије је  после шест мјесеци ђаконске службе   рукоположен од стране блаженопочовшег Епископа далматинског Стефана у чин јеромонах у Манастиру Крка. Од момента рукоположења Епископ Атанасије је службовао као парох у Крупи, Буковици, Голубићу, у Џанстауну, Фарелу, Њујорку, Милвокију, манастирrу Девичу, на Брезовици, на Шарпланини, на Газиместану и на Дедињу.

Епископ Атансије је позвао оне који нису стигли да створе породицу да се званично придруже нашим монасима у нашим манастирима, да би овај наш крајишки простор што боље засијао, придруживајући свој подвиг ка животу Свтих људи, своју љубав њиховој љубави и своји вјеру учврћујући њиховом вјером.

 

Бесједа Епископа Атанасија:

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.