У Ливну прослављен Свети Сава

Објављено: 29. јануара 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 613

И ове године празник Светог Саве, првог архиепископа српског, прослављен је у Ливну. На Светој Литургији у храму Успења Пресвете Богородице су се окупили и стари и млади чланови српске православне заједнице овог града. Овај празник, када се сjећамо и молимо нашем учитељу и просветитељу је посебно радостан за сву нашу дjецу која похађају православну вjеронауку у Ливну.

Након Свете Литургије, коју је служио надлежни парох о. Жељко Ђурица услиједило је благосиљање и ломљење славског колача, који је за ову годину припремила ученица Теодора Ждеро са породицом.

У сали парохијског дома услиједило је послужење, за присутни народ, гдје су најмлађи уз помоћ Иване Цветковић, ученице 2. разреда гимназије, припремили рецитације. Ученици Давид Ковачић и Стефан Ђурица, свирали су на кларинету химну Светом Сави, и друге пригодне композиције. Удружење Огњена Марија Ливањска и Парохија лијевањска их је наградила поклонима.

На овај начин смојош једном показали да у својим срцима носимо жар Светосавља, и наду за опстанак правослаља у граду Ливну и Ливањском пољу.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.