У СРЕДОПОСНУ НЕДЈЕЉУ ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У ДОЊИМ ВРБЉАНИМА

Објављено: 26. марта 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 426

Дана, 26. марта 2017. године у четврту недјељу Великог поста – Средопосну у храму Успења Пресвете Богородице у Доњим Врбљанима, Епископ Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију.
Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Никола Пено, протонамјесник Дејан Зељкић, јереј Александар Ђурић, јереј Немања Грабеж и протођакон Никола Перковић, за пјевницом су појали јереј Владимир Максимовић и ипођакон Миле Врачар.
На Светој Литургији је присуствовао велики број вјерног народа, а већина их је приступила Светим Тајнама Исповијести и Причешћа.
Епископ Атанасије је у својој бесједи говорио о значају поста као изљечењу од напасти ђаволаских, истакавши да је наш живот врлетан као пут који пролази кроз врлетан простор и тјеснаце, а ако је тај пут још раније утвђено онда је лакше ићи по њиме. Господ Христос је раније утвдио пут кроз врлети нашег живота ка Царству Божијем.  О томе нам говори и данашње Св. Јеванђеље… Владика Атанасије посебно је нагласио да се кроз овај живот  пролази само са оружјем, али не са пушком, већ са оружјем које је вјера у Бога, љубав, смирење, кротост и доброта… Зато се непрестано обраћајмо- молимо Богу јер она је наше најјаче оружје. Молитва је наш штит и одбрана од дјелатности ђаволске… Након бесједе верни народ је прилазио Епископу на благослов.

Након Свете Литургије за све присутне уприличена је трпеза љубави.

 

Бесједа Епископа Атанасија:

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.