Владика Атанасије: Отварање Ферхадије важно за све у БиХ

Објављено: 2. маја 2016.
Категорија: Новости
Број читања: 545

Capture30

Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Атанасије изјавио је да вјерује да ће отварање обновљене Ферхадије у Бањалуци указати јавности на важност обнове вјерских објеката свих народа у БиХ.

“То је веома важно. Јер, у Бихаћу су 1941. године усташе срушиле храм, који до данас није обновљен због рата и недостатка средстава. Његово обнављање имало би значај за 150 православаца, односно 65.000 становника или читаву БиХ”, рекао је владика Атанасије за “Независне новине”.

Владика Атанасије навео је да власти Републике Српске помажу Српској православној цркви, али да би та помоћ требало да буде и већа.

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, владика бихаћко-петровачки рекао је да Васкрс представља радост човјечанства.

“Немогуће је победити зло на други начин, осим кроз дружење са Христом који је први и једини устао из мртвих”, поручио је владика Атанасије.

Он је додао да би људи једноставније рјешавали проблеме и прихватали живот, у којем је радост увијек помијешана са тугом, уколико би пратили Христову науку.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.