Завршено живописање капеле Манастира Рмња и постављање иконостаса

Објављено: 7. фебруара 2019.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 1106

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког и рмањског г.г. Сергија закључно са 7. фебруаром 2019. године окончано је живописање и постављање иконостаса у параклису Светог Јована Златоуста у Манастиру Рмњу. 
Живописање параклиса Светог Јована Златоуста започето је 7. децембра 2018. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког и рмањског г.г. Сергија. Овај посао приведен је крају уз помоћ прилога добрих људи, пријатеља Манастира Рмња и Епархије бихаћко-петровачке, трудом и даноноћним залагањем настојатеља ове свештене обитељи архимандрита Серафима (Кужића), а дјелом вриједних руку живописаца Стефана Дерикоњића, Бојана Аничића и Николе Басте.
Епископ Сергије је испратио све радове дајући велику подршку Игуману и браћи иконописцима, долазио лично у Манастирску капелу, бодрећи и кријепећи их у њиховом труду и залагању током овог двомјесечног рада. Настојатељ Манастира Рмња архимандрит Серафим поднио је такође велику жртву да би се ово богоугодно дјело привело крају, закључно са данашњим даном када је свечано постављен и иконостас који ће убудуће да краси ову светињу.
У прилогу ових новости Епархије бихаћко-петровачке излажемо фотографије завршеног рада живописа и постављеног иконостаса.

Богомспасавана Епархија бихаћко-петровачка, на челу са својим Архијерејем г.г. Сергијем, заједно са настојатељем Обитељи г. Серафимом, срдачно благодари свим приложницима и добротворима овог параклиса.

„Благост Ваша нека буде позната свим људима“ (Фил 4,5)

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.