НА ПРАЗНИК СВЕТОГ АНДРЕЈА ПРВОЗВАНОГ ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У ОШТРОЈ ЛУЦИ

Објављено: 13. децембра 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 2070

Прохладно али сунчано јутро 13-ог децембра о празнику Св. Андреја Првозваног, окупило је велики број вјерника ове Парохије на Свету Архијерејску Литургију коју је служио Епископ бихаћко-петровачки Атанасије уз саслужење јереја Невена Маринковића, пароха старомајданског, јереја Алена Марића, пароха санског и протођакона Николе Перковића. За пјевницом су умилно појали ученици основне школе и студенти Богословског факултета. Готово сви вјерници приступили су Светој Чаши те се, примајући Свете Тајне, Пречисто Тијело и Крв Христову, сјединили са Христом.

Вјерницима се, по завршетку Свете  Литургије, обратио Преосвећени владика Атанасије, који их је у својој надахнутој бесједи поучио о животу великог и првозваног Апостола Андреја. Свако је од нас позван у радост Господњу, у Царство небеско, само остаје питање да ли смо одазвани, да ли смо прихватили позив Божији. Епископ је похвалио истрајност и трпљење вјеника који су се данас одазвали „по овој студени“ на Свето богослужење а тиме показали своју опредјељеност ка Царству нербеском… Мудрост нас у овоме времену огледала би се у томе што би смо ми сада на овоме мјесту и овоме времену чули исти тај глас Христов који позива. Будимо дозивљиви и одзивљиви и прихватимо све оно што Господ може дати… Останите у радости вјере Христове поручио је свима вјернима Епископ Атанасије.

По завршетку богослужења за Епископа, свештенство и вјернике припремљено је скромно послужење у парохијском дому протојереја -ставрофора Петра Миловца, а Епископ Атанасије продужио је ка Шишпву настављајући своје архипастирско служење.

 

Бесједа Епископа Атанасија:

Бесједа линк

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.