ОБНОВИМО РМАЊ – ОБНОВИМО ТРОМЕЂУ 580 година манастира Рмња 1443 – 2023

Објављено: 14. децембра 2022.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 1294

   У посебно природном и монашком амбијенту, на вјековној Српској тромеђи, чувајући од заборава историју и културу српског народа, манастир Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца скоро шест вијекова својим звонима свједочи своје постојање које датира из 1443. године. 

   Небеским заступништвом Светог Оца Николаја, а уједно и задужбина госпође Катарине Кантакузине Бранковић, Рмањ је прошао кроз многе и различите облике свога постојања, а сада би требао засијати у неисказаној љепоти и на достојанствен начин прославити свој јубилеј 580 година постојања и уједно потврдити и обновити богату духовну и културну прошлост и тиме посвједочити 580 година непрестане молитве.

   Оживљен молитвама градитеља и обновитеља Катарине Кантакузине Бранковић, Хасан Паше Предојевића, Гавре Вучковића и многих других, Рмањ данас трудом, благословом и молитвама Епископа бихаћко – петровачког и рмањског Г. Сергија и вјерног народа доживљава најинтезивнији процват и обнову да би остао оно што је био – огњиште и тврђава вјере и љубави према Богу и вјечити свједок историје крајишких Срба са ових простора.

   Дубоко свјесни значаја, љубави и жеље других да Рмањ постане мјесто молитве и подвига, али исто тако и мјесто у коме ћемо непрестано сусретати једни друге, свједочећи заједницу и саборност, а при томе носећи у себи мисли и важност манастира Рмња, позивамо Вас да у границама својих могућности помогнете обнову и изградњу манастира Светог Оца Николаја у Мартин Броду и тако себе са другима уградимо у нови почетак већ знане нам историје! 

Рмањски мученици молите Бога за нас!

Своје прилоге за обнову манастира можете уплатити на следеће наведене рачуне:

 

Манастир Рмањ

Мартин Брод бб

Бихаћ

UniCredit Banka AD Banja Luka – 551108-1128722579

 

Девизни рачун:

Srpsko-pravoslavni manastir Rmanj, Martin Brod bb, Bihać, Bosna i Hercegovina

NLB Banka a.d Banja Luka

SWIFT CODE: RAZBBA22

IBAN: BA395620998153554423

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.